Electric Circus – musik på många sätt

Musik och fest är två saker som anses vara intimt sammankopplade av de allra flesta människor. Ett brudpar kan lägga ned timmar på att välja underhållning till sin stora dag. Den som har besökt ett bröllop på Irland kan mycket väl ha fått njuta av livemusiken som bandet Electric Circus erbjuder. Femmannabandet från den gröna ön är ett av irländarnas allra mest anlitade bröllopsband, och erbjuder musik i ett flertal sättningar som passar alla typer av bröllop och festliga tillfällen.

Så arbetar för övrigt många musiker och underhållare som vill göra sig ett namn i fest- och eventbranschen. Att kunna anpassa sin musik och antalet medverkande musiker är attraktivt för många beställare, så det är inte konstigt att ett band som Electric Circus kan uppträda både som röjigt rockband och som mingelduo med piano och sång.

För den som letar efter band eller orkestrar på internet kan det vara bra att känna till att bandnamn bara delvis faller under copyright. Det finns alltså stora möjligheter att du som letar efter Electric Circus inte alls är ute efter det fem man starka bröllopsbandet från Irland, utan kanske någon av de andra sex artisterna med samma namn som står att finna på streamingtjänster som Spotify.

cirkus

Musikbranschen är som en hel elektrisk cirkus

I en helt annan del av Europa – Italien – spelar till exempel ett annat svänggäng psykedelisk funk och grooviga beats under namnet Electric Circus. Bandet har sitt ursprung i staden Arco i Trentino i norra Italien, men är nu verksamma i Torino. Huruvida denna rockorkester erbjuder sina tjänster på bröllop är inte helt tydligt, men måhända skulle en förfrågan från ett bröllopspar som inte nöjer sig med något annat än psykedelisk funk till vigseln falla i god jord hos italienarna.

För att ytterligare visa på hur vitt skilda musikgenrer kan gömma sig under samma bandnamn, bör nämnas att det i England även finns ett tributeband till det klassiska hårdrocksbandet W.A.S.P. (för många svenskar lite extra kända efter att Siewert Öholm debatterat dem i TV under det glada åttiotalet) som kallar sig Electric Circus. Namnet är då taget från en av W.A.S.P.:s mest kända låtar med samma namn.

Du som letar efter information om bandet Electric Circus har alltså en hel uppsjö av olika grupper att välja mellan. Kanske kan du till och med få in en fullträff hos det Electric Circus som inte var det du egentligen ville läsa om? Det är inte ovanligt att en människa får ett nytt favoritband av en ren slump.

Inlägg skapade 2

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen